FOTOS PER AL RECORD

 

En aquesta secció podràs veure fotos de La Vall que per la temàtica que tracten, la gent que apareix, o perquè es veu com eren abans els pobles, són interessants o curioses.

S'inclourà una breu descripció de la gent que apareix i de l'escena que s'observa.

Si disposes d'alguna foto d'aquestes característiques pots enviar-me-la per correu electrònic si l'escaneges.

--------------------

 

Comencem amb una foto que ja hauràs vist a l'apartat de costums i tradicions.

Es la matança el porc a Benialí, una imatge típica de fa 50 anys, hui molt difícil de poder contemplar si no és en fotos com aquesta.

L'escena transcorregué a Benialí, al carrer La Font.

La foto és propietat d'Amparito Alemany, de Benialí.

La matança, a Benialí.

En la foto apareixen:

-a l'esquerra de la imatge Leopoldin i a la porta de la casa, encara que no es veu la cara, Joaquin Balaguer "el Frisco".

-darrere del porc, Pedro "el lotero", el tio Leopoldo "el carnisser", Vicente Cortell, i Juan el de la Isabel, a la primera fila; i darrere, començant per l'esquerra, Vicente Vercher "Motorro" amb la seua filla Anna (ma mare), al costat Clemente i Carlos "el Moliner". La xiqueta que apareix tallada a la dreta és Ani Balaguer.

--------------------

 

Les següents fotografies presenten dos moments en el temps del transport públic que feia el trajecte Patró-Pego.

La pimera, de 1927. Es tracta de la diligència amb cavall que conduïa Francisco Peretó, fundador de la societat de transports La Amistad:

La foto aparegué al llibre de festes de Pego de l'any 2006.

Transport Patró-Pego 1927.

La segona, dels anys 60, al seu pas per la Carroja:

La foto és propietat de Vicent Bonet, de La Carroja.

Transport Patró-Pego.

--------------------

 

La següent imatge recorda com era Benialí fa 50 anys, en concret es pot vore la carretera al seu pas pels "arbres" i el quiosquet del tio Pep del Moragues, que tantes bones vesprades feia passar a la gent del poble.

La foto és propietat d'Amparito Alemany, de Benialí.

Benialí.

-------------------

 

Ací podeu veure una foto de la Font de Benialí de l'any 1955. Observeu que encara no està posada la mare de Déu que hi ha actualment. En primer pla, Amparo Alemay amb la seua filla Ana.

La foto és propietat d'Amparito Alemany, de Benialí.

 

-------------------

 

La següent fotografia està extreta d'un llibre que m'ha facilitat Vicent Bonet. El llibre tracta de la descripció de la Província d'Alacant per Figueras Pacheco. És de l'any 1911. Podeu observar l'antic Hostal de Benirrama del que encara queda l'edifici. La foto és esplèndida perquè si us fixeu capta el moment en què arriba o se'n va un carro. També es pot veure l'antiga carretera abans que fóra asfaltada.

 

--------------------

La següent foto és de 1962 i ens mostra al tio Pep de la Cecília amb el seu cotxe, un dels primers que va arribar a La Vall.

La foto és propietat de Licerio Moll, de Benialí.


 

Tornar a l'índex.